Sastojci:
250 g masti od sala270 g meda750 g brašna1/2 kašičice sode bikarbone2 jajetažumancerendana kora 1 limuna
Mast umutite penasto, dodajte jedno po jedno jaje i žumance (posle svakog jajeta mešajte dok masa ne bude sasvim glatka). Zatim dodajte med i koru limuna, pa sve lepo sjedinite. Potom umešajte i brašno sa sodom bikarbonom i nastavite da mešate varjačom. Od testa na pobrašnjenoj dasci razvucite deblji valjak (prečnik obima je oko 4 cm). Na svaka 2 cm secite parčiće, stavljajte ih u ruke i oblikujte loptice. Između dlanova ih malo spljoštite, stavite u podmazanu tepsiju (najbolje da je podmažete mašću), i u sredinu svake gurabije utisnite prstom malo udubljenje. Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumene.
Napomena: Gurabije se nikad ne služe odmah, već tek treći dan (da malo odleže, jer su tek tada meke i tope se u ustima).
Izvor:
Lisa
Komentari
Komentari