Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Najčokoladnija torta

Najčokoladnija torta

Najčokoladnija torta

Najčokoladnija tortaZa koru:
2 jajeta
2 kašike brašna
2 kašike šećera
2 kašike kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
150 ml čokoladnog mleka
Za fil:
2 pudinga od čokolade
400 ml mleka
400 ml slatke pavlake
150 g mlečne čokolade
6 kašika šećera
Za glazuru:
1 dl slatke pavlake
100 g mlečne čokolade

Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa.
Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
Pečenu koru izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom, koru ostavite sa strane. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku izmutite i pomešajte sa ohlađenim pudingom i sve promešajte mikserom.
50 g čokolade izrendajte i pomešajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite.
Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvati sve mešajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, secite i poslužite.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.