Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Musaka

Musaka

Musaka800 g krompira, 500 g mlevene junetine, veća glavica crnog luka, 2 čena belog luka, kašičica seckanog peršuna, pola kašičice slatke začinske paprike, 2 jaja, 200 ml kisele pavlake, 300 ml mleka, so, biber, ulje

Luk iseckajte i propržite ga na ulju, pa dodajte meso, začinsku papriku, sitno naseckan beli luk i peršun. Začinite solju, biberom i začinskom paprikom, pa sve promešajte i dinstajte da meso samo malo omekša. Krompir oljuštite i isecite na kolutove. U podmazanu posudu stavite red krompira, ovlaš posolite, pa stavite pola količine mesa. Odozgo ponovo stavite red krompira i ponovite postupak. Završite redom krompira. Jaja dobro ulupajte sa kiselom pavlakom i mlekom, dodajte soli i bibera, prelijte složenu musaku i pokrijte je alu-folijom. Pecite oko sat vremena u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni. Potom skinite foliju i pecite još petnaestak minuta da musaka dobije lepu boju.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.