Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA

MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA

MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA

Sastojci:
Jedan veći plavi patlidžan,
200gr kačkavalja,
malo brašna,
100gr ulja,
4 crvena paradajza,
3 - 4 češnja belog luka,

Plavi patlidžan dobro oprati i iseći na tanke listove po dužini. Listove patlidžana uvaljati u brašno i pohovati. Crven paradajz samleti i malo propržiti bez masnoće dok voda ne ispari. Kačkavalj narendati na krupno rende, a beo luk oljuštiti i iseći na tanke režnjiće. Ređati u podmazanu vatrostalnu činiju.
Najpre ide pohovan plavi patlidžan, zatim sos od crvenog paradajsa, beo luk, kačkavalj. To sve ponoviti još jednom dok se ne utroši sav materijal. Odozgo posuti rendan kačkavalj. Zapeći u rerni 45min na 200°C.



Recept poslala:
Sonja Pavlović
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.