Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

MUSAKA OD PIRE KROMPIRA

MUSAKA OD PIRE KROMPIRA

MUSAKA OD PIRE KROMPIRA

Sastojci:
1kg krompira
50gr maslaca
1dl mleka
600gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 kašika ulja
1 jaje
1 pavlaka
So,biber, mešavina začina, mlevena crvena paprika.

Priprema:
Krompir oljuštite, operite i iseckajte na manje kocke ili kriške da se lakše skuva. Pred kraj kuvanja krompir posolite.
Kuvani krompir procedite i stavite u dublji sud, dodajte maslac i mleko i ispasirajte dok ne dobijete ujednačenu masu(možete koristiti mikser).
Luk oljuštite i isecite na sitnr kockice,a zatim ga dinstajte u vrelom ulju dok ne poprimi staklastu boju. U luk dodajte mleveno meso i dinstajte uz neprekidno mešanje, dok ne izgubi svoju ružičastu boju. Pobiberite i posolite po ukusu.
Jaje dobro umutite sa pavlakom i malo posolite. U podmazanu posudu za pečenje (20x40cm) stavite jedan sloj pire krompira,pa svo meso dinstano u luku i jednu polovinu mase jaja i pavlake. Zatim to prekrijte preostalom količinom krompir pirea i prelijte preostalim jajetom.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ovako spremljena musaka može se jesti i hladna, pa i više dana a može se i podgrevati što nije slučaj sa klasičnom musakom.




Recept posalo:
Dragan Pavlović
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.