Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Musaka od babura

Musaka od babura

Musaka od babura600 g babura, 200 g šargarepe, 100 g pirinča, 400 g junećeg mevenog mesa, glavica luka, 4 kašike ulja, kašika paradajz pirea, 250 g kačkavalja, veza peršuna, malo ulja, so i biber

Luk očistite, iseckajte i pržite na vrelom ulju pa dodajte mleveno meso i šargarepu isečenu na kockice. Posolite, pobiberite, smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte da šargarepa omekša i da sva tečnost ispari. Dodajte paradajz pire, promešajte, isključite ringlu i ostavite da se masa lagano krčka. Za to vreme pirinač skuvajte u ključaloj, slanoj vodi, pazeći da se ne raskuva, ocedite i ostavite sa strane. Babure operite, osušite, horizontalno ih prepolovite i uklonite im semenke. Vatrostalnu činiju obilato premažite uljem i u nju sipajte pripremljenu mešavinu sa mesom. Pospite seckanim peršunom i odozgo rasporedite donje delove babura, napunjene kuvanim pirinčem. Obilato pospite struganim kačkavaljem, preko njega poređajte gornje delove babura, poprskajte uljem i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.