600 g babura, 200 g šargarepe, 100 g pirinča, 400 g junećeg mevenog mesa, glavica luka, 4 kašike ulja, kašika paradajz pirea, 250 g kačkavalja, veza peršuna, malo ulja, so i biber
Luk očistite, iseckajte i pržite na vrelom ulju pa dodajte mleveno meso i šargarepu isečenu na kockice. Posolite, pobiberite, smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte da šargarepa omekša i da sva tečnost ispari. Dodajte paradajz pire, promešajte, isključite ringlu i ostavite da se masa lagano krčka. Za to vreme pirinač skuvajte u ključaloj, slanoj vodi, pazeći da se ne raskuva, ocedite i ostavite sa strane. Babure operite, osušite, horizontalno ih prepolovite i uklonite im semenke. Vatrostalnu činiju obilato premažite uljem i u nju sipajte pripremljenu mešavinu sa mesom. Pospite seckanim peršunom i odozgo rasporedite donje delove babura, napunjene kuvanim pirinčem. Obilato pospite struganim kačkavaljem, preko njega poređajte gornje delove babura, poprskajte uljem i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari