Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Moskva šnit

Moskva šnit

Moskva šnit

Za kore: 15 belanaca, 21 kašika šećera, 24 kašike mlevenih oraha, 3 kašike brašna.
Za fil: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 1 šoljica mleka, 1 kašika brašna, 250 g margarina, 2 dl slatke pavlake, 250 g mlevenih lešnika, 1 veća konzerva ananasa, 1 kg višanja, 7 dl slatke pavlake za premazivanje.

Umutite pet belanaca sa sedam kašika šećera u čvrst sneg. Dodajte osam kašika oraha i kašiku brašna i još malo mutite. Od ove smese ispeći jednu koru. Isti postupak ponovite još dva puta. Na pari skuvajte žumanca, šećer, mleko i brašno, pa kada se ohladi dodajte margarin i umućenu slatku pavlaku. Ređajte koru, pa fil, oceđene višnje, pospite lešnik, pa preko toga još malo fila. Zatim ponovo kora, fil, na kockice iseckan ananas, ponovo lešnik, pa još malo fila, poslednja kora, pa fil, višnje pomešane sa ananasom, lešnik i ostatak fila. Celu tortu premažite sa slatkom pavlakom i ostavite u frižider.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.