Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

MINI ROKOKO TORTA

MINI ROKOKO TORTA

MINI ROKOKO TORTA

Sastojci:
5 jaja
5 kašika šećera
350gr mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašičica kakoa
230gr margarina
1 šolja mleka
230gr šećera u prahu

Priprema:
Umutiti belance sa šećerom, dodati žumanca i mutiti sve dok se ne dobije čvrsta masa. Dodati 120gr mlevenih oraha, brašno i kakao. Masu izjednačiti, sipati na papir za pečenje ili podmazan pleh i peći na umerenoj vatri oko 15min na 200C. Pečenu koru kad se ohladi preseći preko polovine.
230gr mlevenih oraha popariti sa šoljom vrelog mleka. Prohladiti i dodati 230gr margarina penasto umućenog sa 230 gr. šećera u prahu i sve zajedno još mutiti dok masa ne postane penasto bela. Ovim filom filovati tortu u sredinu i spolja. Posuti je orasima i struganim euroblokom.
Ovu tortu sam prvi put pravila i veoma mi se dopala. Ja uvek kada probam nov recept pravim manju količinu (od polovine materijala) jer ako mi se dopadne kasnije pravim veliku tortu.


Recept poslala:
Sonja Pavlović
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.