Za 6 osoba: pile od oko 1,5 kg isečeno na komade, glavica luka, pola veze svežeg korijandera, veza peršuna, 2 limuna, kašičica đumbira u prahu, na vrh kašičice kima u prahu, 200 g očišćenih zelenih i crnih maslinki, maslinovo ulje, so i biber
U šerpu sipajte kašiku maslinovog ulja i kada se dobro zagreje, u njemu ispržite komade mesa. Smanjite temperaturu, dodajte seckani luk, izgnječeni beli luk i pržite još pet minuta uz povremeno mešanje. Dodajte sok od jednog limuna, kriške ili kolutove drugog limuna sa sve korom, seckani korijander i pola količine seckanog peršuna, prelijte sa 3 dl vode, posolite, pobiberite, poklopite i kuvajte na sasvim niskoj temperaturi sat i po. Ukoliko tečnost ispari, povremeno dodajte malo tople vode. Na kraju ubacite maslinke, promešajte, kuvajte nepoklopljeno još 10 minuta. Pospite ostatkom seckanog peršuna i odmah služite.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari