6 jaja
300 g šećera
200 g lešnika
125 g putera
50 g čokolade
prstohvat soli
Odvojte belanca od žumanaca, dodajte im prstohvat soli, umutite ih do polučvrstog snega, dodajte postepeno 170 grama šećera i mutite dok se ne dobije čvrst šne. Na kraju kašikom umešajte mlevene lešnike. Sipajte masu u manji i dublji pleh obložen pek papirom i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Posle pet minuta smanjite temperaturu na 170 i pecite još pola sata. Na pari mutite žumanca sa 130 grama šećera sve dok ne dobijete gustu i svetložutu masu. Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte žicom dok fil ne postane potpuno gust. Polumekan puter umešajte u fil dovoljno topao da puter može da se istopi, dobro ga izmešajte i ostavite da se sasvim ohladi i stegne. Ohlađenoj kori odsecite okrajke, premažite filom, ostavite barem dva sata u frižideru i isecite štanglice.
Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari