Potrebno je:
za testo
1kg brašna
50gr svežeg kvasca
2 kasicice soli
5 kšika ulja
1 jaje
2,5dl mleka
2,5dl vode
400gr margarina
za nadev
sir
za premazivanje
1 jaje
1 žumanac
Priprema:
U pola šolje toplog mleka razmutiti kvasac. Od brašna, soli, pripramljenog
kvasca, ulja, jaja, mleka i vode umesiti srednje meko testo i podeliti ga
na 8 loptica. Svaku lopticu razvući oklagijom, na 7 razvučenih kora redjati
tanke listiće margarina a zatim 8 kora redjati jednu preko druge a na
poslednju koru ne stavljajte margarin. Ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo
zatim razvući u veliku okruglu koru. Koru iseći na 4 dela a zatim svaku
četvrtinu još na 3 dela. Na svaki trougao staviti sir i uviti. Kifle
redjati u podmazani pleh i ostaviti da odstoje 1 sat. Zatim svaku kiflu
premazati razmućenim celim jajetom i žumancetom i na svaki kroasan staviti
po kockicu margarina. Pećci u rerni na 220C 20 minuta.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari
Komentari