Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Maline u beloj čokoladi

Maline u beloj čokoladi

Maline u beloj čokoladi

Za 8 osoba: 400 g malina, 500 ml mleka, štapić vanile, 5 žumanaca, 100 g šećera, kašika kukuruznog skroba, 100 ml šlaga i 150 g bele čokolade. Za rolat: 5 jaja, 150 g šećera, kesica vanilin šećera, 100 g brašna, 40 g kukuruznog brašna, pola kesice praška za pecivo i 100 g džema od malina

Za rolat penasto umutite žumanca sa 100 g šećera i vanilom, pa dodajte čvrst sneg od belanaca. Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo i varjačom polako umešajte u jaja. Testo sipajte u pleh obložen kolačarskim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Topao kolač pomoću kuhinjske krpe urolajte, ohladite, zatim ga otvorite, premažite džemom, ponovo urolajte i isecite na komade debljine 2 cm. Štapić vanile isecite po dužini, izvadite semenke i skuvajte s mlekom. Penasto umutite žumanca sa šećerom i kašikom kukuruznog skroba, polako sipajte mleko i na umerenoj temperaturi kuvajte dok se krem ne zgusne. Dodajte komadiće bele čokolade i mešajte dok se ne otope. Krem ostavite da se ohladi, povremeno promešajte. Na dno staklene posude stavite kriške rolata, maline i nekoliko kašika krema. Ukrasite šlagom i malinama.

Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.