Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mafini s makom

Mafini s makom

Mafini s makom

Mafini s makomZa testo:
350 g brašna
20 g kvasca
60 g šećera
1 dl mleka
75 g putera
2 žumanceta
1 jaje
rendana kora limuna
Za fil:
250 g mlevenog maka
2 dl mleka
20 g putera
100 g šećera
1 žumance
2 kašike pavlake


Napravite udubljenje u brašnu. Izmrvite kvasac, pa ga pomešajte s kašičicom šećera i 50 ml mlakog mleka. Ostavite kvasac da uskisne desetak minuta. Dodajte sve sastojke i testo dobro umesite. Pokrijte ga i ostavite da raste barem 45 minuta.

U mleko stavite puter i šećer, pa kad prokuva, dodajte mak. Kuvajte kratko uz stalno mešanje, pa ostavite da se ohladi.

Testo premesite i na površini posutoj brašnom rastanjite oklagijom u pravougaoni oblik debljine 1 cm. Premažite filom od maka i urolajte po dužini. Isecite 12 kolutova, na ivici dva puta zasecite. Stavite ih u podmazan kalup za mafine i ostavite ih da nadođu pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte žumance s mlekom i time premažite mafine. Pecite ih dok ne porumene.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.