Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mađarski specijalitet: hladna čorba od višanja

Mađarski specijalitet: hladna čorba od višanja

Mađarski specijalitet: hladna čorba od višanja

300 g višanja (bez koštica)
3 žumanceta
kašika brašna
kašika šećera
1 dl kisele pavlake
malo cimetove korice

U dublju posudu sipajte 8 dl vode, pa kada voda počne da vri, dodajte očišćene sveže višnje (ili odmrznute), koru cimeta kao i šećer. Čorbu sa svim sastojcima kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta u nepoklopljenoj posudi. Razmutite brašno sa nekoliko kašika hladne vode, a zatim brašno postepeno dodavajte u čorbu i, uz lagano mešanje, pustite da kuva najviše 10 minuta. Zatim sklonite posudu sa vatre, izvadite koru cimeta iz čorbe, pa začinite mešavinom kisele pavlake i žumanaca. Do posluženja čorbu od višanja držite u frižideru.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.