Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

LJUTENICA

LJUTENICA

LJUTENICA

15kg paradajza
1/2 do 1kg ljutih okruglih papričica
1 kašika šećera
1 kašika vinskog sirćeta
1/2l ulja
so po ukusu

Priprema:
Paradajz dobro oprati i ispeći u rerni. Ohladjen i ocedjen paradajz oljuštiti i iseći na sitnije parčiće. Pržiti bez ulja dok tečnost ne ispari. Dodati 200mlvrelog ulja i pržiti još malo. Papričice posebno propržiti u 300ml ulja i njime preliti ljutenicu. Dodati so, šećer i vinsko sirće i pržiti sve dok se paradajz ne zgusne. Ljutenica je gotova kada kašikom predjete dno šerpe a on ostavi beo trag.Vruću ljutenicu sipati u zagrejane tegle. Blago ih premazati esencijom i vruće zatvoriti. Tegle umotati u deblje ćebe i ostaviti ih da se tako hlade.



Recept poslala:
Ljiljana Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.