Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lignje u pelatu od paradajza

Lignje u pelatu od paradajza

Lignje u pelatu od paradajza

500 g lignji
350 g paradajz-pelata
decilitar belog vina
crni luk
3 čena belog luka
100 g zelenih maslina
pola veze peršuna
maslinovo ulje
kašika gustina
biber
biljni začin

Očišćene lignje, crni luk i pelat isecite na kockice, a peršun iseckajte što sitnije. Na malo maslinovog ulja propržite crni luk, dodajte lignje i kratko ih propržite. Dodajte paradajz-pelat, zalijte belim vinom, sipajte malo vode i dinstajte na umerenoj temperaturi dok lignje ne omekšaju. Pred kraj dodajte masline bez koštica, sitno seckani beli luk, začine i kuvajte još pet minuta. Dodajte gustin i ostavite da se krčka još tri minuta.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.