250 g piletine
40 g luka
50 g belog luka
40 g masti
mlevena crvena paprika
50 g zelene paprike
100 g svežeg paradajza
so
1 dl slatke pavlake
2 žumanceta
Piletinu isecite na 8 komada. Luk naseckajte, na vreloj masti propržite do zlatnožute boje. Dodajte sitno seckan beli luk, mlevenu crvenu papriku i odmah piletinu, posolite i dinstajte 10 minuta. Zelenu papriku očistite od semenki i isecite na kolutiće, dodajte piletini i dinstajte dok ne uvene.
Paradajz prelijte kipućom vodom, oljuštite kožicu, presecite po širini na pola, istisnite semenke, isecite na kriške, dodajte piletini i dinstajte još 10 minuta. Dolijte potrebnu količinu vode i kuvajte još 10 minuta. Na kraju izmešajte pavlaku i žumance i umešajte u čorbu. Posle pavlake ne smete više da kuvate.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari