Za koru: 250 g pečenih lešnika, 180 g šećera, 5 belanaca i kašika brašna
Za krem: 250 ml mleka, pola pudinga od vanile, 3 žumanceta, kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, 180 g putera i 100 g šećera u prahu
Umutite čvrst sneg od belanaca uz postepeno dodavanje šećera, pa varjačom lagano umešajte brašno i mlevene lešnike. Sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru ohladite vrlo kratko da biste je lakše isekli na tri dela. Za pripremu krema mikserom penasto umutite žumanca sa kašikom šećerom i vanilom, zatim umešajte puding. Ukoliko je previše gusto, sipajte malo mleka. Ostatak mleka prokuvajte, dodajte umućena žumanca i mešajte non-stop dok ne dobijete gust krem. Preručite u plastičnu posudu i ohladite na sobnoj temperaturi. Mikserom umutite puter sa šećerom u prahu i dodajte u ohlađen krem. Nafilujte kore, a za poslednji, gornji sloj ostavite malo krema da biste premazali koru. Kolač možete da ukrasite seckanim lešnicima ili da prelijete glazurom od čokolade.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari