Za testo:
1 kg brašna
so
kockica kvasca
malo mleka
2 jajeta
Fil:
1/2 kg spanaća
ulje
brašno
1/2 šolje mleka
1-2 čena beli luk
jaje
Spanać dobro očistite i operite, pa ga obarite u slanoj vodi. Ocedite ga i sitno iseckajte. Napravite gušću zapršku s belim lukom, dodajte spanać, promešajte, nalijte mlekom i pustite da se prokuva. Na kraju dodajte jedno umućeno jaje.
Zamesite testo od brašna, kvasca, mleka, 2 jajeta i malo soli. Testo treba da bude kao za krofne. Kad naraste, razvijte ga oklagijom na debljinu prsta i modlom vadite veće krugove. Na svaki krug stavite fil od spanaća, preklopite ga i pržite na vrelom ulju. Služite dok su tople, s kiselim mlekom.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari