Za testo: 150 g piškota, 150 g tečnog butera
Za fil: 700 g kajsija, 500 g jogurta s ukusom vanile, 100 g šećera, strugana kora i sok od limuna, 400 ml slatkepavlake, 50 g piškota, 4 cl likera od kajsija
Za ukrašavanje: 300 g kajsija
Za testo oklagijom isitniti piškote u plastičnoj vrećici, izručiti u činiju i izmešati sa buterom. Testo utapkati na dno okruglog kalupa (prečnika 26 cm) obloženog peki papirom.
Kajsije preliti ključalom vodom, oljuštiti, prepoloviti, izvaditi koštice. Trećinu voća iseći na kriške, a preostale kajsije izgnječiti kao pire. Umešati šećer, koru i sok od limuna. Na kraju u sve ovo umešati čvrsto ulupanu pavlaku.
Piškote razdeliti na komade, a zatim ih poprskati likerom. Polovinu pirea od kajsija staviti na dno kalupa, preko njega rasporediti kriške kajsija i piškote, pa prekriti preostalim pireom od kajsija. Ovako napravljenu tortu držati najmanje 8 sati u zamrzivaču. Iz zamrzivača izvaditi tortu 35 minuta pre nego što se posluži. Ukrasiti kajsijama.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari