Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lazanje sa vrgnjama

Lazanje sa vrgnjama

Lazanje sa vrgnjama

Lazanje sa vrgnjama250 g lazanja
1 l slane vode
4 dl kuvanog paradajza
luk
1/2 kg vrgnji
3+2 kašike maslinovog ulja
1/2 biopovrtne kocke za supu
2 kašike integralnog brašna
3 dl ovsenog mleka
250 ml sojine pavlake
100 g tofua
2 prstohvata soli
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
1/4 kašičice kurkume
kašika naseckanog peršinovog lista
2 kašike suncokretovog ulja za pečenje

Stavite lazanje u proključalu vodu. Kuvajte ih tri minuta, pritom pazite da se ne zalepe. Izvadite ih i ocedite. Na tri kašike maslinovog ulja ukrčkajte naseckani luk i dodajte blanširane vrgnje. Krčkajte to deset minuta. Pečurkama potom dodajte povrtnu kocku, mleveni paradajz, muškatni oraščić i peršun. Sklonite, i ostavite da se hladi.
U drugoj posudi na dve kašike maslinovog ulja kratko popržite integralno brašno i prelijte ovsenim mlekom. Neprekidno mešajte dok ne dobijete glatku zapršku. Dodajte so i sojinu pavlaku. Promešajte, i ostavite da se hladi.
Lim za pečenje premažite suncokretovim uljem. Listove lazanja složite jedan do drugog da prekriju dno. Odvojite trećinu od ukupne količine skuvanog paradajza i njime prelijte lazanje. Zatim odvojite trećinu od ukupne količine pirjanih vrganja i ravnomerno rasporedite po paradajzu.
Na vrh dodajte četvrtinu od ukupne količine bešamela. Postupak ponovite još dva puta. Na poslednji red lazanja dodajte preostali bešamel, u koji ste štapnim mikserom umešali tofu i kurkumu. Zagrejte rarnu i pecite 35 minuta na 180 stepeni.

Izvor: Sensa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.