250 g lazanja
1 l slane vode
4 dl kuvanog paradajza
luk
1/2 kg vrgnji
3+2 kašike maslinovog ulja
1/2 biopovrtne kocke za supu
2 kašike integralnog brašna
3 dl ovsenog mleka
250 ml sojine pavlake
100 g tofua
2 prstohvata soli
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
1/4 kašičice kurkume
kašika naseckanog peršinovog lista
2 kašike suncokretovog ulja za pečenje
Stavite lazanje u proključalu vodu. Kuvajte ih tri minuta, pritom pazite da se ne zalepe. Izvadite ih i ocedite. Na tri kašike maslinovog ulja ukrčkajte naseckani luk i dodajte blanširane vrgnje. Krčkajte to deset minuta. Pečurkama potom dodajte povrtnu kocku, mleveni paradajz, muškatni oraščić i peršun. Sklonite, i ostavite da se hladi.
U drugoj posudi na dve kašike maslinovog ulja kratko popržite integralno brašno i prelijte ovsenim mlekom. Neprekidno mešajte dok ne dobijete glatku zapršku. Dodajte so i sojinu pavlaku. Promešajte, i ostavite da se hladi.
Lim za pečenje premažite suncokretovim uljem. Listove lazanja složite jedan do drugog da prekriju dno. Odvojite trećinu od ukupne količine skuvanog paradajza i njime prelijte lazanje. Zatim odvojite trećinu od ukupne količine pirjanih vrganja i ravnomerno rasporedite po paradajzu.
Na vrh dodajte četvrtinu od ukupne količine bešamela. Postupak ponovite još dva puta. Na poslednji red lazanja dodajte preostali bešamel, u koji ste štapnim mikserom umešali tofu i kurkumu. Zagrejte rarnu i pecite 35 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Sensa

Komentari
Komentari