Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lazanje sa spanaćem

Lazanje sa spanaćem

Lazanje sa spanaćem

Lazanje sa spanaćem12 listova lazanja
Ulje
400 g spanaća
250 g Paradajz-pelata
3 kašike maslinovog ulja
200 g putera
150 g brašna
150 ml mleka
6 kašika rendanog parmezana
5 jaja
So
muskatni orašćić
kašika vegete

Pelat dobro ocedite, povadite semenke, usitnite, stavite na zagrejano maslinovo ulje i pržite dok deo tečnosti ne ispari. Spanać očistite, operite i kratko blanširajte u kipećoj slanoj vodi, a zatim ga ohlađenog iseckajte. Na puteru propržite brašno, dodajte hladno mleko i kuvajte oko pet minuta neprestano mešajući. Dodajte muskatni oraščić i posolite. Kad se bešamel sos malo prohladi, dodajte mu umućena jaja, seckani spanać i vegetu. Lazanje skuvajte, ali ne do kraja, ocedite i malo prohladite. Na dno nauljene vatrostalne posude stavite deo lazanja, po njima rasporedite deo sosa od pelata, prekrijte delom bešamela sa spanaćem, zatim ponovite postupak i prekrijte lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela, pospite parmezanom i stavite u zagrejanu pećnicu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.