1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju, 300 g pilećeg belog mesa, 200 ml neutralne pavlake, 200 ml kisele pavlake, 2 šargarepe, 200 g trapista, so, mešavina suvih začina, ulje po potrebi, 100 ml kečapa
Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta pa nakon toga prelijte mešavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne. Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje. Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako uradite sa svim korama pa po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lepa korica.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari