Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lazanje sa jabukama

Lazanje sa jabukama

Lazanje sa jabukama

LAZANJE SA JABUKAMA9 komada testa za lazanje, 60 g maslaca + komadić za podmazivanje pleha, 6 jabuka, 1/3 šolje smeđeg šećera, 100 g pečenih, 2 kašičice cimeta, 1 kesica pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 500 ml mleka, 250 ml slatke pavlake


Obarite testeninu. Oljuštite jabuke i isecite ih na kocke. Orahe stavite u šerpu i propržite ih kratko na plotni. Iseckajte ih. Otopite maslac na umerenoj temperaturi, pa mu dodajte jabuke. Poklopite ih i dinstajte oko deset minuta dok ne omekšaju. Povremeno promešajte. Sklonite sa vatre, pa im dodajte smeđi šećer, orahe i cimet. Skuvajte puding u mleku i dodajte šećer. Ostavite malo pudinga za premazivanje poslednje kore, a u ostatak ubacite smesu sa jabukama i orasima. Podmažite pleh i dno pokrijte listovima lazanje. Stavite fil, testeninu, fil i završite testeninom. Premažite pudingom u tankom sloju i pecite oko 15 minuta u rerni na 220 stepeni.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.