9 komada testa za lazanje, 60 g maslaca + komadić za podmazivanje pleha, 6 jabuka, 1/3 šolje smeđeg šećera, 100 g pečenih, 2 kašičice cimeta, 1 kesica pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 500 ml mleka, 250 ml slatke pavlake
Obarite testeninu. Oljuštite jabuke i isecite ih na kocke. Orahe stavite u šerpu i propržite ih kratko na plotni. Iseckajte ih. Otopite maslac na umerenoj temperaturi, pa mu dodajte jabuke. Poklopite ih i dinstajte oko deset minuta dok ne omekšaju. Povremeno promešajte. Sklonite sa vatre, pa im dodajte smeđi šećer, orahe i cimet. Skuvajte puding u mleku i dodajte šećer. Ostavite malo pudinga za premazivanje poslednje kore, a u ostatak ubacite smesu sa jabukama i orasima. Podmažite pleh i dno pokrijte listovima lazanje. Stavite fil, testeninu, fil i završite testeninom. Premažite pudingom u tankom sloju i pecite oko 15 minuta u rerni na 220 stepeni.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari