Sastojci koji će vam biti potrebni:
450 g kukuruza šećerca, 2 paradajza srednje veličine ili 5 kašika mlevenog, 500 ml pilećeg bujona, 100 ml pavlake za kuvanje, 4 tanke šnite slanine, pola glavice sitno seckanog crnog luka, 2 čena sitno seckanog belog luka, 20 g seckanog peršuna, pola kašičice origana, so i biber (čili prah)
Priprema:
Polovinu kukuruza sipajte u blender, zajedno sa paradajzom, 200 ml bujona i origanom, pa sve ispasirajte u finu kašu. U tiganju ispržite slaninu i kad postane hrskava, izvadite je na tanjir, a u tu masnoću dodajte crni luk. Pržite kratko neprekidno mešajući, dok ne omekša, pa dodajte beli luk i pržite još minut. Sipajte to u šerpu, dodajte kašu iz blendera i ostatak bujona. Kuvajte dok ne provri, a zatim dodajte ostatak kukuruza, smanjite temperaturu i kuvajte dvadesetak minuta dok zrnca ne omekšaju. Ako je potrebno, dolijte vodu. Povremeno promešajte i skidajte kašikom penu, ako se stvara. Na kraju dodajte pavlaku, peršun, posolite i pobiberite po želji. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari