Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kukuruzna čorba

Kukuruzna čorba

Kukuruzna čorba

Kukuruzna čorba

Sastojci koji će vam biti potrebni:
450 g kukuruza šećerca, 2 paradajza srednje veličine ili 5 kašika mlevenog, 500 ml pilećeg bujona, 100 ml pavlake za kuvanje, 4 tanke šnite slanine, pola glavice sitno seckanog crnog luka, 2 čena sitno seckanog belog luka, 20 g seckanog peršuna, pola kašičice origana, so i biber (čili prah)

Priprema:
Polovinu kukuruza sipajte u blender, zajedno sa paradajzom, 200 ml bujona i origanom, pa sve ispasirajte u finu kašu. U tiganju ispržite slaninu i kad postane hrskava, izvadite je na tanjir, a u tu masnoću dodajte crni luk. Pržite kratko neprekidno mešajući, dok ne omekša, pa dodajte beli luk i pržite još minut. Sipajte to u šerpu, dodajte kašu iz blendera i ostatak bujona. Kuvajte dok ne provri, a zatim dodajte ostatak kukuruza, smanjite temperaturu i kuvajte dvadesetak minuta dok zrnca ne omekšaju. Ako je potrebno, dolijte vodu. Povremeno promešajte i skidajte kašikom penu, ako se stvara. Na kraju dodajte pavlaku, peršun, posolite i pobiberite po želji. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kukuruznu čorbu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.