Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

KROFNE

KROFNE

KROFNE

Potrebno je:
1kg brašna
500ml mleka
pola kvasca
malo limunovog soka
1 jaje
2 kašike šećera
malo soli
1dl ulja

Priprema:
Staviti kvasac u malo mlakog mleka da nadodje. U vanglicu pomešati
preostalo mleko, ulje, šećer, jaje, limunov sok i malo soli a dodati i
nadosli kvasac. Postepeno dodavati brašno i mesiti testo rukama, sve dok
prestane da se lepi za prste. Ostaviti testo da odstoji 30 minuta. Testo
zatim razvući oklagijom na debljinu od 5-6 milimetara i vaditi krofne
modlom ili časom. Krofne ostaviti još desetak minuta da nadodju. Krofne
pržiti u zagrejanom ulju i vaditi ih na salvetu da upije masnoću. Uvaljati
ih u šećer u prahu u koji ste dodati vanil šećer.


Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.