Za koru:
4 jajeta
120 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
80 g brašna
2 kašike skroba
1,5 kašičica praška za pecivo
50 g mlevenih badema
Za krem:
3 kesice pudinga od lešnika
150 g tamne čokolade
½ kašičice cimeta
1 kašika ruma
1 l mleka
500 g slatke pavlake
200 g šećera u prahu
220 g marcipan-mase
crvena jestiva farba
150 g džema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja, šećer i vanilin-šećer mutite dok ne dobijete vazušastu masu. Umešajte brašno, skrob i prašak za pecivo, pa dodajte i bademe. Smesu izruite u podmazan kalup za torte (prečnika 26 cm) i pecite 25-30 minuta.
Skuvajte puding, dodajte mu otopljenu čokoladu i ohladite ga. Cimet i rum pomešajte i ohladite. Ulupajte slatku pavlaku, pa pomešajte sa pudingom. Biskvit za tortu podelite na tri kore. Polovinom krema namažite prvu koru, stavite odozgo drugu, pa namažite ostatak krema i odozgo stavite treću koru. Tortu ostavite da se hladi u frižideru dok pravite prekrivač od marcipana.
280 g šećera u prahu pomešajte sa marcipanom i bojom. Zagrejte džem i umešajte u smesu. Marcipan-masu razvaljajte i njome prekrijte tortu. Odsecite ivice. Prah šećer pomešajte sa vodom i njime išarajte tortu.
Izvor: Lisa
Komentari
Komentari