Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Krem "Katalana"

Krem "Katalana"

Krem "Katalana"

Mleko 1 litar žumance 4 komada gustin 40 grama šećer 140 grama cimet 1 šipka vanila 1 šipka kora pomorandže 1 komad kora limuna 1 komad Naspite mleko u šerpu, dodajte kore od limuna i pomorandže i po jednu šipku cimeta i vanile. Stavite na vatru srednje jačine da se kuva. U duboku činiju odvojite žumanca, dodajte šećer i gustin. Mutite mućkalicom dok masa ne postane kompaktna. Kada je mleko sa aromama provrilo, skinite ga sa vatre, i preko cediljke naspite u posudu. Promešajte mućkalicom, da se masa izjednači. Potom masu preručite u šerpu u kojoj se kuvalo mleko. Mutite sve vreme. Preručite krem u keramičke posudice. Pospite kristal šećerom. Potom brenerom spalite šećer. Ukoliko nemate kućni brener, šećer rastopite standardno, u tiganju ili šerpici na jakoj vatri, pa potom prelijte krem. Krem Katalana se služi ohlađen. Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.