Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kraljevska musaka

Kraljevska musaka

Kraljevska musaka

800 g bundeve, 500 g krompira, 500 g spanaća, veća glavica crvenog luka, 2 paprike "šilje", veza peršuna, 2-3 kašike prezli, 50 g putera, 2 kašike ulja, 100 g kačkavalja, 4 jaja, so i biber.

Bundevu očistite, isecite na veće komade i 10 minuta kuvajte u ključaloj slanoj vodi, zatim je ocedite, ohladite i iseckajte na tanke kriške. Krompir oljuštite, isecite na kockice i kuvajte u ključaloj slanoj vodi da omekša. Zatim ga ocedite, malo ohladite, propasirajte, dodajte so, puter, strugani kačkavalj i umućena jaja. Snažno mešajte da dobijete pire. Spanać očistite, operite i izdinstajte na vrelom ulju zajedno sa iseckanim lukom, posolite i pobiberite. Paprike ispecite, oljuštite, očistite od semenki i isecite na trake. Vatrostalnu činiju obilato podmažite i pospite prezlama, stavite sloj pirea, odozgo poređajte kriške bundeve, preko njih trake od paprika i sloj spanaća. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, vodeći računa da sve prekrijete slojem pirea. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kraljevsku musaku pospite iseckanim peršunom i servirajte.

Izvor: Novosti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.