Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

KORZIČKI LONAC

KORZIČKI LONAC

KORZIČKI LONAC

Sastojci:
250gr makarona
300gr svinjske krtine i 600gr juneće krtine.
3 paradajza
100gr dimljene slanine
100gr kačkavalja
1 glavica crnog luka
4 češnja belog luka 150mlbelog vina
ulje, so, peršun, mleveni beli biber

Priprema:
Makarone kuvamo u uzavreloj vodi. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo parčiće junećeg i svinjskog mesa.Dodamo sitno seckani luk,crni i beo, slaninu isečenu na tanku parčad i parčad isečenog paradajza.Nalijemo oko 8dl vode, dodamo belo vino posolimo, pobiberino poklopimo i ostavimo da se kuva 2h. Skuvane makarone properemo hladnom vodom. Sadržaj tiganja sa mesom i povrćem presipamo u posudu za pečenje, dodamo makarone, narendamo kačkavalji pobiberimo, poprskamo sitno seckanim peršunom, pobiberimo belim biberom, dodamo preostali sadržaj tiganja i preostale makarone. Poprskamo rendanim kačkavaljem . Pečemo 30min na 200C



Recept poslala:
Ljilana Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.