Sastojci:
4 jaja
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 čaša jogurta obicnog
4 kasike kakaoaa
1/2 1 Dr. Oetker Original Bačkin prašak za pecivo
3 čaše zobenih pahuljica
3 jabuke
2 kašike šećera u prahu
prilog po želji
2dl sosa od vanile
Priprema:
U vanglicu stavite jaja i šecer i mixsajte 5 min. Kada su jaja i šećer umućeni to vam je onda skoro bijela masa i penasta.
Zatim dodate ulje, jogurt i ponovo lagano promešajte, u zobene pahuljice pomešajte kakao i prašak za pecivo. Lagano sipate u smesu i lagano ručnim mixserom mešajte.
Pleh ili tepsiju obložite papirom za pečenje i masu izlijete, jabuke ogulite i izrežete na kriške pa onda poređate u smesu.
Tako pripremljen kolač stavljate u rernu koju ste predhodno zagrijalai na 200C a posle smanjite na 180C i pečete 30min.
Da bih provjerili dali je kolač pečen na sredini ubodete čačkalicu i ako je čačkalica suva izvadite kolač.
Možete ga odmah izrezati i posuti šećerom u prahu ili poslužiti kolač sa vanil-sosom.
Možete ga jesti dok je topao ili ohlađen.
Recept poslala:
Jasmina Agić
Borča

Komentari
Komentari