Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kolač sa rumom

Kolač sa rumom

Kolač sa rumom

500 g brašna, 3 kašike kakaa, 1/8 l mleka, kesica suvog kvasca, šipka vanile, 75 g šećera, pola kašičice soli, 250 g margarina, 150 g suvog grožđa, čašica ruma, 100 g kandiranog voća, 75 g seckanih badema, 100 g pahuljica od žitarica sa voćem, 100 g marcipana, 100 pistaća, čašica likera.


Stavite brašno u posudu i napraviti udubljenje u sredini. U udubljenje sipajte mlako mleko i suvi kvasac pa sve dobro promešajte i testo ostavite da stoji na toplom mestu sve dok se ne pojave mehurići. Šipku vanile rasecite po dužini i izvadite srednji deo. Po testu pospite šećer, so, vanilu i komadiće margarina i kakao. Sve mesite rukama dok ne dobijete glatku masu. Formirajte loptu od testa i ostavite je da stoji prekrivena vlažnom krpom najmanje jedan sat na toplom mestu. U međuvremenu potopite suvo grožđe u rum, a iseckajte kandirano voće. Testo sa kvascem razvijte na dasci posutoj brašnom na 2 cm debljine. Pospite ga suvim grožđem, seckanim voćem i pahuljicama od žitarica sa voćem. Za fil pomešajte marcipan sa mlevenim pistaćima i likerom. Oblikovati uži rolat pa ga staviti na sredinu testa. Okolo uviti testo. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici. Pečen kolač obilno posuti šećerom u prahu.

Izvor:
Blic žena


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.