Za testo:
300 g putera
200 g šećera
malo soli
kašičica rendane limunove kore
4 jajeta
400 g brašna
100 g gustina
kesica praška za pecivo
0,8 dl mleka
Za fil:
150 g džema od višanja
3 kašike višnjevače
1,5 kg sitnih jabuka
150 g seckanih badema
50 g šećera u prahu
Kremasto umutite puter i šećer dok se šećer ne istopi. Dodajte so, limunovu koru i umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte s gustinom i praškom za pecivo, pa naizmenično dodajte s mlekom.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje, pa sipajte testo i poravnajte.
Zagrejte džem od višanja, pa ga ispasirajte i pomešajte s višnjevačom. Jabuke operite, oljuštite, prepolovite i izdubite semenke. Džem sipajte kašičicom u sredinu svake polutke, pa ih rasporedite po testu. Pecite 40
minuta, pa izvadite i ostavite da se ohladi.
Iseckane bademe propržite nasuvo u tiganju s duplim dnom. Pre serviranja rupe u testu od jabuka pospite bademima, a zatim šećerom u prahu. Kolač isecite na kocke i servirajte.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari