Za testo: 6 jaja, 140 g šećera, 20 g strugane čokolade, 80 g mlevenih badema, 80 g mlevenih lešnika
Za fil: 250 g pasiranog kestena, 100 g putera, prah šećer po ukusu, 100 g pekmeza od kajsija
Za ukrašavanje: 100 g pasiranog kestena
Umutite penasto žumanca sa šećerom, dodajte struganu čokoladu, lešnik i badem i na kraju lagano sjedinite sa čvrsto ulupanim belancima. Ispecite koru u podmazanom i brašnom posutom plehu, ohladite je i rasecite na dve kore. Pomešajte kesten i penasto umućen puter sa šećerom. Premažite donju koru tankim slojem zagrejanog pekmeza, pa polovinom fila, stavite drugu koru, premažite kolač odozgo i sa strane i ostavite da se ohladi i stegne. Komad kestena smrznite napola, krupno ga narendajte preko kolača i secite na kocke.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari