Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

KINDER PINGVIN ŠNITE

KINDER PINGVIN ŠNITE

KINDER PINGVIN ŠNITE

Potrebno je:

6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
3 kašike kakaoa
700ml mleka
3 kašike brašna
2 kesice vanil šećera
3 kašike gustina
6 kašika šećera
250gr margarina
200gr čokolade za kuvanje

Priprema:

Jaja polupamo i odvojimo žumanca od belanaca. U sud sa žumancima dodamo polovinu pripremljenog šećera i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Mikserom izmutimo belanca, dodama preostali šećer i mutimo dok se šećer ne rastopi. Izmućena belanca dodamo u sud sa belancima i promešamo. Dodamo brašno, kakao i mešamo dok se sastojci ne sjedine. Testo preručimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni. U šerpu, na šporetu, sipamo polovinu pripremljenog mleka. Dodamo vanilin šećer, šećer i promešamo žicom za mućenje. U preostalo mleko u menzuri dodamo brašno, gustin i promešamo žicom za mućenje. Neprekidno mešajući u provrelo mleko sipamo sadržinu iz menzure. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo šerpu sa šporeta. U ohladjen fil dodamo margarin i mutimo mikserom. Izvadimo patišpanj iz tepsije i odstranimo papir. Sečemo patišpanj na dva jednaka dela. Prvu koru premažemo filom a na fil nanesemo prethodno istopljenu čokoladu na pari. Na čokoladu nanesemo fil a na fil stavimo drugu koru i premažemo filom. Na kolač nakesemo preostalu čokoladu.


Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.