Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kentaki piletina

Kentaki piletina

Kentaki piletina

Kentaki piletina500 g pilećeg belog mesa
250 g margarina
100 g prezli
susam (količina po želji)
250 g rendanog kačkavalja
500 g krompira
mešavina začina

Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso.
U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina.
Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljen margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama.
Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom.
Pecite na 200stepeni oko 40-45 minuta.
Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.