Potrebno je:
300gr keksa, 2 jajeta, 150gr margarina, 1,5l mleka, q200gr šećera, 2 vanilin šećera, 8 kašika brašna, 1 puding od čokolade, 100gr mlevenih oraha, 200gr šlaga
U pravougaoni poslužavnik poređati keks koji smo prethodno natopili u mleku. Staviti na šporet 700ml mleka, šećer i vanilin šećer da se kuvaju. Umutiti 2 jaja, 100ml mleka i brašno. Kada mleko provri sipati umućenu masu i kuvati dok se ne zgusne. Vruć fil sipati preko keksa. Za drugi fil skuvati puding u 5dl mleka, skloniti sa šporeta, dodati margarin i mešati dok se ne istopi pa dodati orahe i preliti preko prvog fila. Staviti da se ohladi. Hladno premazati umućenim šlagom.
Recept polala:
Dragana Pantelić
Zaječar
Komentari
Komentari