Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kandirani đumbir

Kandirani đumbir

Kandirani đumbir

Kandirani đumbir500 g svežeg đumbira
šećer

Operite i oljuštite đumbir, iseckajte ga na komadiće približne veličine. Stavite u šerpu i prelijte vodom da ogrezne.
Kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok ne omekša. Ocedite, izmerite i stavite u posudu, pa dodajte istu količinu šećera i 3 kašike vode.
Kuvajte na tihoj vatri dok đumbir ne postane proziran i tečnost ispari. Onda na još nižoj temperaturi kuvajte stalno mešajući dok ne postane skoro suv.
Đumbir zatim uvaljajte u šećer tako da svaki komadić bude prekriven šećerom. 5. Rasporedite komadiće u odgovarajuću posudu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad se sasvim ohladi, stavite u tegle i dobro zatvorite ili ga uvijte u celofan.


Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.