Potrebno je
za 1. koru:
5 belanca
100gr šećera
100gr mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
za 2. koru:
5 belanca
100gr šećera
100gr kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
za 3. koru:
4 jaja
100gr šećera
100gr čokolade
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
za fil:
10 žumanaca
300gr šećera
1 vanilin šećer
8 kašika brašna
1l mleka
2 margarina
250gr šećera u prahu
2 šlag krema
100gr crne čokolade
100gr bele čokolade
3 šlag krema za ukrašavanje
2dl mleka za slag
Priprema:
1. kora:
umutiti 5 belanca sa 100gr šećera, 100gr mlavenih oraha, 2 kašike brašna i 1 praškom za pecivo. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
2. kora:
umutiti 5 belanca sa 100gr šećera, 100gr kokosovog brašna i 1 praškom za pecivo. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
3. kora:
umutiti 4 jaja sa 100gr šećera i dodati 100gr rendane čokolade, 2 kašike brašna i 1 praškom za pecivo. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Fil:
umutiti 10 žumanca sa 300gr šećera, 1 vanilinim šećerom i 8 kašika brašna i u sve to dodati 0,5l mleka a kada se sve dobro umuti još 0,5l mleka. Ovu masu staviti da se kuva a zatim je ohladiti. Kaka se ohladi dodati 2 umućene margarina sa 250g šećera u prahu. Zatim u masu dodati 2 šlaga krema u prahu, mutiti i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100gr seckane crne čokolade a u drugi 100gr seckane bele čokolade.
Tortu filovati na sledeći način: 1. kora, pola fila sa belom čokoladom, 2. kora, pola fila sa crnom čokoladom, druga polovina fila sa belom čokoladom, 3. kora i druga polovina fila sa crnom čokoladom. Umutiti 3 šlag krema sa 2dl mleka i ukrasiti celu tortu.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari
Komentari