Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kaluđerski gulaš

Kaluđerski gulaš

Kaluđerski gulaš

Kaluđerski gulaš1 kg telećeg mesa
350 g paradajza
3 veće glavice crnog luka
2 babure
2 dl tomatina
2 dl Ulja
1 feferon
celerovog lista po ukusu
bibera i suvog začina od povrća po ukusu

Crni luk očistiti, oprati pa sitno iseckati. U šerpu staviti ulje da se zagreje, dodati crni luk i dinstati. Teleće meso odvojiti od kostiju, iseći na krupne komade, i posoliti. U tiganju zagrejati malo ulja pa na njemu, na jakoj vatri propržiti meso sa svih strana da porumeni, a potom ga dodati dinstanom crnom luku. Naliti čašom vode pa nastaviti sa dinstanjem.
Dodati sok od paradajza pa promešati. Kada je meso prilično meko, dodati očišćene i iseckane babure i i feferone, pobiberiti pa nastaviti sa dinstanjem dok sva tečnost ne uvri. Ovaj pikantan paprikaš ne sme da bude čorbast, već treba da bude suv. Na kraju, kad meso bude meko, dodati iseckan peršunov list, list celera i paradajz oljušten i iseckan na kockice. Sve zajedno dinstati na tihoj vatri dok sav sok ne ispari. Jelo treba da se krčka.


Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.