Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako se pravi kandirano voće

Kako se pravi kandirano voće

Kako se pravi kandirano voće

Kako se pravi kandirano voćeZa pripremu kandiranog voća treba odvojiti nešto više vremena, ali će se trud svakako isplatiti. Kandirano voće je proces potapanja komada voća u šećrni sirup koji ga konzervira i pruža mu duži rok trajanja. Ovako obrađeno voće možete dodati raznim poslasticama i obogatiti ih.
Za kandiranje oko 50 komada voća srednje veličine biće vam potrebno 500 grama šećera i decilitar vode. Voće najpre dobro operite, očistite od semenki, krupnije voće isecite na komade.
Šećer otopiti sa vodom na srednjoj temperaturi, a zatim tim sirupom prelijte voćke. Sutradan voće iscedite, odnosno izvadite iz šećera, pa šećer ponovo prokuvajte i opet prelijte voće. Neka voće stoji u šećeru tri dana.
Voće zatim opet procedite, poređajte ga na pleh i ostavite da se suši u rerni na minimalnoj temperaturi ili na suncu. Kad primetite da se na voću stvorila korica od šećera, opet ga umoćite u sirup iz kog ste ga procedili i ponavljate proces umakanja i sušenja voća dok god imate sirup.
Osušeno, kandirano voće stavite u kutiju i čuvajte na hladnom mestu.
Možete se kandirati skoro sve voće, sem mekanijih poput lubenice i dinje.


Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.