Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

JASTUK TORTA

JASTUK TORTA

JASTUK TORTA

Patišpanj:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna

Odvojiti žumanca od belanaca, pa ih dobro umutiti sa šećerom.
Umutiti sneg od belanaca pa u njih dodati smesu od šećer i žumanaca i dobro sjediniti u jako gustu masu. Na kraju dodati brašno sjediniti lagano varjačom(ne nikako mikserom). Smesu sipati u pravougaoni pleh u koji je predhodno stavljen pek papir.
Peći 15min na 180°C. Kad testo porumeni, probati da li je pečeno probadanjem testa iglom ili čačkalicom, koja treba da bude suva kad je izvučete iz testa.

Fil:
6 žumanaca
15 kašika šećera
5 kašika brašna
1 vanilin šećer
1 margarin

Staviti mleko da se zagreje.
U posebnom sudu umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i šoljicu mleka , sve još malo mutiti, pa dodati u vruće mleko i kuvati na pari. Kada se masa zgusne skloniti sa vatre i u još vruću masu dodati 1 margarin. Ohlađen patišpanj seći na uzdužne trake širine 1cm, pa filovati na sledeći nacin: trake horizontalno naređati jednu do druge, natopiti sa malo ruma, premazati dzemom od kajsija pa zatim filom.





Recept poslao:
Ljuba Kitanović
Beograd

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.