Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

JACINE KROFNE

JACINE KROFNE

JACINE KROFNE

Potrebno je:
1kg mekog brašna
500ml mlakog mleka
50gr kvasca
1 kašičica soli
3 žumaceta
2 kašike šećera
1 korica limuna rendanog
1 šoljica ulja za testo
ulje za przenje

Priprema:
Kvasac razmutiti sa 6 kašika mleka i 2 kašike šećera, ostaviti da uskisne.
U plasticnu posudu sipati 1kg brašna 3 žumaceta, 1 šolljicu ulja kašičicu soli rendanu koricu limuna i preostalo mleko, kad kvasac uskisne dodati smesi i umuesiti glatko testo, ostaviti da nadodje oko 40minuta, potom ga ponovo izraditi varjacom i ostaviti da nadodje jos jednom.
Na kuhinjskom stolu razviti jufku debljine oko 1cm, časom vaditi krofne ostaviti da odstoje još 10 minuta.
U šerpu ili dublji tiganj sipati ulje. Na vrelom ulju pržiti krofnice, vaditi ih na tacnu na koju smo stavili pek papir da bi upile višak masnoće, krofne posuti vanilin šećerom u prahu.

Recept poslala:
Jasmina Agić
Borča

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.