Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
HLEB–PITA

HLEB–PITA

Sastojci:
600g brašna
250g margarina
400g sira
2 jaja
1 kašičica sirćeta
1 kašičica soli, šećera
1 kocka kvasca
4 šolje mlake vode

Priprema:
Kvasac potopiti u malo vode šećera i brašna. Sačekati da kvasac nadođe i zamesiti testo sa ostatkom brašna. Dobro izraditi testo . Podeliti testo na 10 jufke. Jaja umutiti i dodati sira za filovanje jufki. Svaku jufku rastanjiti veličine manjeg tanjira i ređati po dve jufke jednu preko druge. Prvu jufku posipati rendanim margarinom. Rastanjiti jufku što tanje posipati je filom i još malo rendanim margarinom. Urolovati. Postupak ponavljati sa ostalim jufkicama. Dobićete pet rolata u obliku malih hlepčića. Tako pripremljene rolate ostavite da nadođu oko 30 min. Pre pečenja premazati ih otopljenim margarinim. Peći u zagrejanoj rerni na 250C oko 30 min. dok hlebčići ne porumene.





Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.