Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Hleb od pomorandže

Hleb od pomorandže

Hleb od pomorandže

Hleb od pomorandže280 g brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
rendana kora od 2 pomorandže
60 g putera
1 jaje
180 ml ceđenog soka od pomorandže (2 veće pomorandže)
50 g kandiranih korica od limuna i pomorandže
50 g suvih brusnica
50 g crne čokolade u komadićima
50 g lešnika
šećer u prahu za posipanje

Dve veće pomorandže dobro oprati, osušiti pa izrendati koricu. Iscediti sok, odvojiti 180 ml. Ako nema dovoljno, dodati malo soka od limuna ili obične vode.
U posudu za mešenje sipati prosejano brašno, šećer, prašak za pecivo, so i izrendanu koricu pomorandže.
Dodati na kockice isečen hladan puter, rukama utrljati puter u testo, dok puter prestane da se raspoznaje i testo postane mrvičasto. Dodati jaje i sok od pomorandže, izmešati. Umešati kandirane korice limuna i pomorandže, brusnice, čokoladu i lešnike i ovlaš promešati.
Testo sipati u duguljasti četvrtasti pleh obložen papirom, ili dobro namašćen i pobrašnjen pleh za srneća leđa. Peći na 180° oko 40 minuta.
Ako je kolač pečen obložen papirom odmah ga izvaditi, odvojiti od papira i staviti na rešetku da se hladi. Ako je pečen u podmazanom i pobrašnjenom plehu, ostaviti da se dobro ohladi pre vađenja iz kalupa. U oba slučaja, sačekati da se kolač potpuno ohladi pre sečenja, jer što duže odstoji manje će se mrviti pri sečenju. Po želji posuti prah šećerom.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.