Za 4 osobe: 200 g mlevenog pilećeg belog mesa, ćureće belo meso bez kosti, 4 veća krompira, 4 jajeta, 2 dl pavlake za kuvanje, veza mladog luka, dve kriške hleba, 2 dl mleka, 4 kašičice prezli, veza peršuna, 70 g putera, so i biber
Krompir skuvajte u ljusci, ocedite, malo ohladite, oljuštite i isecite na kolutove. U veću posudu preručite mleveno pileće belo meso, dodajte seckani mladi luk i peršun, posolite i pobiberite. Dodajte pola količine hleba koji ste prethodno potopili u mleko i dobro ocedili, 2 jajeta i 50 g otopljenog putera. Sve dobro promešajte da dobijete gustu, homogenu smesu. Ćureće belo meso isecite na trake, posolite i kratko ispržite na vrelom puteru. Vatrostalnu činiju premažite puterom, pospite prezlama i u nju ređajte sloj kolutova krompira, sloj pržene ćuretine i sloj smese od piletine. Prekrijte novim slojem kolutova krompira, sve prelijte pavlakom umućenom sa preostalim jajima, posolite pobiberite i pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Služite toplo, sa zelenom salatom.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari