Za koru:
8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha, 4 kašike brašna.
Za fil:
4 jaja, 8 kašika šećera, 250 g maslaca, 150 g grilijaša, 100 g čokolade.
Grilijaš:
200 g šećera, 150 g oraha.
Umutite penasto belanca, dodajte šećer i jedno po jedno žumance, pa na kraju pažljivo umešajte orahe i brašno. Smesu sipajte u veliki pleh obložen masnim papirom i ispecite koru. Kada je gotova, zavijte je u rolat uz pomoć vlažne kuhinjske krpe. Skuvajte na pari fil od jaja i šećera, pa kad se prohladi, umešajte maslac. Fil podelite na dva dela, ostavite malo na stranu za premazivanje, pa u jedan deo dodajte usitnjeni grilijaš, a u drugi rastopljenu čokoladu. Za grilijaš rastopite šećer kao karamel, dodajte orahe i sve preručite na tanjir namazan uljem, pa kad se smesa ohladi usitnite je u avanu. Razvijte koru, premažite je prvo filom od čokolade, a preko njega stavite fil sa grilijašom, pa sve zajedno uvijte u rolat. Premažite ceo rolat filom koji ste odvojili i pospite preostalim grilijašom. Kad se ohladi, secite na tanke šnite.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari