Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Esterhazi torta

Esterhazi torta

Esterhazi torta

ESTERHAZI TORTA 2Za kore: 8 belanaca, 200 g badema, 170 g šećera
Za fil: 8 žumanaca, 250 ml mleka, 150 g šećera u prahu, 150 g maslaca, 50 g gustina, 2 kesice vanilin šećera
Bela glazura: 400 g šećera u prahu, 1 kašika soka od limuna, 2 kašike ulja
Čokoladna glazura: 50 g čokolade za kuvanje, 2 kašike ulja


Belanca izmiksajte u čvrst sneg, polako dodajte oljuštene, mlevene, pečene bademe i šećer, pa od te smese ispecite 6-7 kora na 100° C najmanje 60 minuta. Za fil u malo hladnog mleka umešajte gustin pa ga sipajte u ostatak mleka, dodajte šećer, žumanca i vanilin šećer. Ovako umešan fil kuvajte na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Gotov fil skinite sa pare i ohladite. Penasto umutite maslac, pa ga kašikom postepeno dodajte filu uz stalno mućenje. Za belu glazuru umutite šećer u prahu s uljem i malo soka od limuna i postepeno dodavajte kašikom vruću vodu mešajući dok se ne dobije gusta masa. Za čokoladnu glazuru rastopite na tihoj vatri čokoladu s uljem. Filom premažite sve ohlađene kore. Gornju koru premažite belom šećernom i limunskom glazurom i na kraju čokoladnom glazurom napravite šaru u obliku mreže.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.