1,2 kg bresaka
10 listova matičnjaka
melisa (limun-trava)
2 pomorandže
500 g šećera za želiranje 2:1
Operite breskve i potopite ih kratko u kipuću vodu. Zatim ih izvadite, ohladite, oštrim nožem oljuštite i izvadite koštice. Isecite breskve na kockice (trebalo bi da dobijete kilogram) i stavite ih u veći lonac.
Operite matičnjak, otresite ga od vode i isecite na uske trake. Pomorandže operite vrelom vodom i obrišite ih. Sa jedne voćke narendajte koru, a obe voćke iscedite. Sa breskvama izmešajte sok, koru i melisu (limun-tra- vu).
Dodajte šećer i mešajući dovedite do vrenja. Ostavite da vri 3 minuta. Zatim odmah sipajte u zagrejane tegle i čvrsto ih zatvorite. Tegle 5 minuta držite naopako okrenute.
Izvor: Lisa
Komentari
Komentari