Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

DRUGAČIJA KAPRI TORTA

DRUGAČIJA KAPRI TORTA

DRUGAČIJA KAPRI TORTA

Potrebno je
za dve korice:
6 jaja
6 kašika šećara
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
100gr rendane čokolade
2 kašičice ulja

Žuti fil:
1/2l mleka
5 kašika šećera
2 pudinga od vanile
250gr margarina
200gr prah šećera

Crveni fil:
300gr šećera
1/2 šolja vode
1/2kg višanja
2 pudinga od maline
2 kesice želatina
10 kašika vode (ili sok od višanja)

Korice: 3 jajeta, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 50gr rendane čokolade za kuvanje, 1 kašičica ulja. Napraviti 2 ovakve korice i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Zuti fil: Puding skuvati u ½l mleku sa šećerom i kad se ohladi, pomešati sa umućenim margarinom i 200gr šećera u prahu.

Crveni fil: 300gr šećera, 1/2 šolje vode, staviti na šporet da provri, pa dodati 1/2kg višanja, bez koštica usitnjenih u blenderu. kada to provri, dodati 2 pudinga od maline i 2 kesice želatina razmućenih u 10 kašika vode ili soka od višanja. Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu. Na gotove korice prvo naneti crveni fil, dok je još vruć i ostaviti da se to zajedno ohladi.

Ohladjenu koricu sa crvenim filom, prebaciti na poslužavnik, pa premazati polovinom žutog fila. Na to staviti drugu koricu, sa crvenim filom, naneti ostatak žutog fila. Tortu premazati šlagom i ukrasiti po zelji.



Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.